Pieternel Kingma Boltjes

Ik vind het prachtig om te zien hoe mensen zich ontwikkelen van kind tot volwassene.  Ook daarna is er nog zoveel ontwikkeling mogelijk. Dat dat met vallen en opstaan gepaard gaat, maakt het niet altijd gemakkelijk, maar wel verrijkend. Ik kijk graag mee naar waar iemand staat, wat diegene nodig heeft om vervolgens mee op te lopen om dat wat mogelijk is te ontwikkelen. Verlang jij ernaar om het contact met je ouder(s) of met je kind te verdiepen? Vind je het spannend om die ont-moeting aan te gaan? Kies dan voor de workshop van Margot & ik.

Meer informatie op:

Leer me kennen in deze video:

Ik ben 63 jaar oud en ik woon in Drenthe. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen die inmiddels volwassen zijn. Ons gezin was het ‘bedrijf’ waar ik me in eerste instantie verantwoordelijk voor voelde en enorm van genoot. Daar heb ik me ook heel sterk in kunnen ontwikkelen als mens, partner en moeder. Zo leerde ik onder andere dingen niet voor me uit te schuiven en uit te stellen, maar gewoon aan te pakken en te doen, omdat dat moest en nodig was. Ik leerde mijn grenzen aan te geven aan mijn kinderen, omdat zij dat nodig hadden; het gaf hun rust en veiligheid.

Daarnaast heb ik in het onderwijs gewerkt. Eerst als leerkracht in het basisonderwijs. Ik vond het heerlijk om met kinderen en hun ouders te werken. Het is prachtig om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en om daar een bijdrage aan te mogen geven. Ook fijn om daar met ouders over in gesprek te zijn.

 

Later, toen onze kinderen alle drie naar school gingen, heb ik het weer opgepakt en ben ik gaan studeren voor orthopedagoog. Een verdieping om kinderen die een grotere opvoedingsvraag hebben vanwege leer- of opvoedingsproblemen te kunnen helpen bij hun ontwikkeling.Ik heb ook hier enorm van genoten; zowel van de studie als het werken in het speciaal onderwijs daarna. Het heeft me veel geleerd en verrijkt. Veel dingen in het leven gaan niet vanzelf en ze vragen om onze aandacht en toewijding om er iets goeds van te maken. En het is prachtig om daar samen met alle betrokkenen je aandeel aan te mogen hebben.

Ik ben helaas door alle toenemende druk en stress het plezier in mijn werk verloren. Daarom heb ik 2 jaar geleden besloten met prepensioen te gaan. Ik wilde weer ontdekken waar ik warm van wordt en wat mij gelukkig maakt. Daarbij heb ik ervaren dat ont-moeten mij gelukkig maakt. Ik moest veel te veel van mezelf en door mezelf weer ruimte te geven voel ik weer liefde voor mezelf en voor de mensen om mij heen. Ik vind het daarom ook erg leuk om deel uit te maken van dit ont-moet festival.

Pieternel Kingma Boltjes kan je live ontmoeten bij:

Schuren geeft Glans

Zondag 14 juni 2020
16.00 uur 

In de workshop ‘schuren geeft glans’ staan we stil bij de band tussen volwassen kinderen en ouders. Hoe ga je met elkaar in gesprek om uit de ouder-kindrol te komen? Hoe kom je gelijkwaardig naast elkaar te staan?

In de workshop kan je heerlijk sparren met gelijkgestemden en vind je nieuwe mogelijkheden en handvatten. Wat een opluchting, je bent niet alleen. Dat geeft moed en je durft het gesprek weer aan. Ook als ouder ben je van harte welkom als jij degene bent die het gesprek aan wil gaan.

Bekijk de workshop →