Wat is Waarheid? Je gevoel als kompas gebruiken

De Replay van deze workshop bekijken?

Onze historie van ervaren gebeurtenissen zit allemaal in ons lichaam en hoofd opgeslagen. In elke cel in ons lichaam vinden elke seconde 20.000 processen plaats. Dat is een onvoorstelbare hoeveelheid informatie als je bedenkt dat wij wel uit 50 miljard cellen bestaan.

In elke cel zit ook een stuk bewustzijn. Deze reageert op emoties die wij een hele dag door voelen. Je merkt dit op het moment als je bijv. gaat blozen. De huidcellen gaan reageren op een gevoel van emotie. Een ander voorbeeld (voor sommigen wel lang geleden misschien) zijn vlinders in je buik. Dat gevoel van verliefdheid wat door je hele lichaam kruipt en dat het ook aan de buitenkant te zien is. Dit zijn verschillende staten van “zijn” die de wereld om je heen inkleuren.

Ons onderbewustzijn is het onderdeel van onszelf waar wij het minst rekening mee houden, maar wat de meeste invloed heeft op hoe wij de dingen zien. Dit wordt nog gefilterd door onze (onder) bewuste overtuigingen en daaruit ontstaat onze waarheid. Als je goed zuiver leert voelen kun je zonder dat het wetenschappelijk bewezen hoeft te worden de waarheid van de leugen onderscheiden. Een spreekwoord wat hierbij hoort is:

Als je anders leert kijken, verandert hetgeen waarnaar je kijkt.

Nieuwsgierig geworden?
Dan nodig ik je van harte uit om mijn workshop bij te wonen.

Aanmelden:

[caldera_form id="CF59833e156b82a"]