Yin Yoga

De replay van deze workshop bekijken?

Yin Yoga is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het aanbod van lessen bij sportcentra en yogastudio’s. Wij begrijpen dit volledig, want ook wij zijn als een blok voor deze vorm van yoga gevallen. Het biedt precies waar men tegenwoordig behoefte aan heeft: tijd en ruimte om te voelen en het ervaren van een diepe ontspanning.

Yin Yoga is een toegankelijke, zachte vorm van yoga die zich vooral richt op het activeren en stimuleren van het bindweefsel. Het bindweefsel ondersteunt, verbindt, beschermt onze organen, geeft ons lichaam structuur en speelt een grote rol bij hoe lekker je in je vel zit.

De houdingen in de Yin Yoga zijn gericht op bepaalde meridianen waardoor je de doorstroming van Chi stimuleert. Een goede doorstroming van Chi is volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde de basis van een goede lichamelijk en geestelijke gezondheid. Yin Yoga draagt bij aan de balans tussen ons vaak drukke dagelijkse bestaan en momenten van rust, doordat de hele les in het teken staat van loslaten en ontspannen. Je lichaam en geest kunnen hierdoor weer herstellen en opladen. Je komt terug bij jezelf.

De houdingen worden zo’n 3 tot 5 minuten aangehouden en zijn allemaal zittend of liggend. Juist door niets te doen, gebeurt er wat. Door je helemaal aan de houding over te geven, de zwaartekracht haar werk te laten doen, zal je voelen dat er ruimte ontstaat. Letterlijk en figuurlijk.

Aanmelden:

[caldera_form id="CF59833e156b82a"]